28.8.2018. 8:47:26   

Poziv za sudjelovanje u dodjeli priznanja u okviru kampanje "STOP ozljedama na radu"

Zavod za unapređivanje zaštite na radu kao središnja javna ustanova nadležna za praćenje i unapređivanje područja zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je 2016. godine prvu Nacionalnu kampanju "STOP ozljedama na radu” 2016.-2018., s ciljem podizanja svijesti o značaju sprečavanja rizika na mjestima rada, potrebi uključivanja zaštite na radu u strateške i operativne planove poslovanja, primjenu inovativnih rješenja na povećanju sigurnosti rada te provedbi mjera i aktivnosti kojima se postižu pozitivni učinci na smanjivanju broja ozljeda na radu, profesionalnih i drugih bolesti povezanih s radom.

Jedan od ključnih ciljeva je i motivirati sve ključne dionike u društvu za učinkovitiju suradnju i provedbu mjera zaštite na radu, putem jačanja socijalnog dijaloga i partnerstva u svakoj radnoj sredini.

Nakon proteka više od dvije godine od početka kampanje, krajem ove godine namjera je najuspješnijim poslovnim subjektima dodijeliti posebna priznanja za postignute rezultate u smanjivanju broja ozljeda na radu i unapređivanju zaštite na radu primjenom učinkovitih mjera.

Kako bi što širem krugu organizacija bila omogućena prijava ostvarenih rezultata i postignuća u području unapređivanja zaštite na radu, pripremljen je online upitnik, koji je dostupan putem poveznice: https://www.surveymonkey.com/r/stoponr.
 
Unosom odgovarajućih pokazatelja od strane pojedinog poslovnog subjekta podnosi se i prijava kandidature za dodjelu priznanja za postignute rezultate u području zaštite na radu u razdoblju od 2015.-2017. godine.

Za sudjelovanje u ovoj akciji možete se prijaviti najkasnije do 15.9.2018. godine.
 
(l:een.hr)
 

www.ekvarner.info