Uvjeti korištenja i autorska prava

Uvjeti korištenja
21.5.2018. 22:49:00
Poduzetnički portal eKvarner.info omogućava korištenje usluga i sadržaja za koje vrijede niže navedena Autorska prava i Uvjeti korištenja koji primjenjuju se na sve sadržaje i usluge eKvarner.info portala ukoliko nije drugačije navedeno. Objavljivanjem Uvjeta korištenja i Autorskih prava na stranicama eKvarner.info portala smatra se da je korisnik upoznat sa istima, te ih prihvaća i preuzima obavezu na sebe da će se prilikom korištenja usluga na  portalu eKvarner.info držati pravila navedenim u Uvjetima korištenja i obaveza koje preuzme potpisivanjem ugovora. 

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati promidžbu i promociju poduzeća i obrta, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja eKvarner.info portala. 

eKvarner.info neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga portala. 

1. Cjelokupan Sadržaj na eKvarner.info portalu je zaštićen. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili/i distribuiranje sadržaja nije dozvoljeno. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti eKvarner.info koristeći se rubrikom Kontakti. 

2. Oglašivač je odgovoran za sadržaj oglasa, kako za tekstualni dio tako i za korištenje fotografija, ilustracija i zaštićenih izraza te zaštitnih znakova i logotipa za koje ima regulirana autorska prava. 

3. Tvrtke i obrti koji žele ući u bazu eKvarner.info moraju nuditi svoje proizvode i usluge klijentima. 

4. Tvrtke i obrti koji žele biti  besplatno uvedeni u bazu portala eKvarner.info sa osnovnim podacima poduzeća ili obrta (naziv, adresa, mjesto, broj telefona) ukoliko to već nisu, mogu poslati e-mailom, faxom ili poštom svoje podatke na navedene adrese unutar rubrike kontakti te će njihovi osnovni podaci o poduzeću ili obrtu biti besplatno uvršteni na portalu  eKvarner.info.

5. Tvrtke i obrti koji su već  besplatno uvedeni u  bazu eKvarner.info, ali spram različitih okolnosti oni to ne žele pa ukoliko to zatraže ispisati će ih se iz kataloga, a  obavezni su  to javiti  e-mailom, telefonom, faxom  na jednu od navedenih kontakt adresa ili brojeva unutar rubrike Kontakti.

6. Ukoliko postoji neispravnost i netočnost vezana za određeno poduzeće ili obrt, a koja se dogodila prilikom unosa u bazu podataka, ili pak vezana je za promjenu adrese, broja telefona ili mjesta u kojemu djeluje, ili pak takvo poduzeće/obrt više ne posluje,  molimo da nas o tome obavjestite putem kontakt e-maila koji se nalazi u rubrici Kontakti kako bismo napravili eventualne promjene i korekcije! 

7. Izrada detaljnije web prezentacije vrijedi za vremensko razdoblje od 12 i 24 mjeseca. Nakon isteka određene pretplate  za određeno vremensko razdoblje poslovni subjekt  može obnoviti i produžiti pretplatu, ali i ne mora ako smatra da nije zadovoljan dosad ponuđenom uslugom! Uplatom određenog iznosa tvrtka ostvaruje pravo pretplate za određeni paket usluga za određeno vremensko razdoblje. Tvrtka je dužna u roku od 48 sati nakon aktiviranja usluge uplatiti navedeni iznos. 
 
8. Korištenjem prezentacijskih paketa na eIstra.info portalu poslovni subjekt dobiva podatke o korisničkom računu, tj. stranici (korisničko ime i lozinku). Poslovni subjekt je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svojeg korisničkog računa.
 
9. Tvrtke su dužne dostaviti točne materijale za unos u katalog eKvarner.info (slike, tekst i ostalo). Materijali objavljeni na portalu ne smiju na bilo koji način biti u suprotnosti sa postojećim zakonima, uvredljivi, lažni, prijeteći ili vulgarni. Korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom eKvarner.info portala.

10. Portal eKvarner.info omogućuje i linkanje na druge stranice koje ne održava, niti su kreirane od strane eKvarner.info portala. Prilikom posjećivanja tih stranica eKvarner.info takvim korisnicima ne može jamčiti zaštitu njihova sadržaja i podataka na njima, jer kao takve ne održava i neće odgovarati za njihov sadržaj. 

11. Najmanji modul koji se može zakupiti na početnoj stranici ima veličinu od 24 kockica, a maksimalna ovisi o dogovoru između poslovnog subjekta i posrednika eKvarner.info portala! eKvarner.info zadržava pravo uređivanja i rasporeda modula na početnoj stranici.

12. eKvarner.info zadržava pravo ukloniti sadržaj kojeg smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja. eKvarner.info zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja. 

13. eKvarner.info portal poštuje privatnost svojih klijenata. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o klijentu nisu dostupni trećoj strani. Podaci koje portal eKvarner.info prikupi pri sklapanju ugovora biti će korišteni samo u svrhe za koje su uzeti i neće se ustupati drugim osobama. Isti ti podaci ostaju unutar eKvarner.info i za njih mogu znati samo djelatnici eKvarner.info portala. 

14. Korisnik portala će poduzeti sve potrebne mjere opreza da bi se spriječilo neovlašteno odavanje njegovog korisničkog imena i lozinke za pristup internet stranicama.

15. Portal eKvarner.info zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Portal eKvarner.info nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. O važnim promjenama i dopunama korisnici će biti obaviješteni putem e-maila ili objavljivanjem na početnoj web stranici portala. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu eKvarner.info smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilnikom.

16. eKvarner.info ulaže veliki napor kako bi podaci na ovim stranicama bili aktualni i točni. Međutim, nije odgovoran za njihovu eventualnu (ne)točnost i potpunost te istinitost podataka, slika ili teksta, videa kao ni kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga, te da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku. Sadržaj stranica posjetitelji koriste na vlastitu odgovornost. eKvarner.info nije odgovoran za bilo kakve direktne ili indirektne štete koje mogu proizići iz pristupa stranicama, pogreške ili nepotpunosti njihovog sadržaja. Također eKvarner.info ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije objavljene na komercijalnom dijelu stranica. Za istinitost oglasa i reklama, odgovoran je oglašivač. 

17. Slike i materijale koji su nam poslani za objavu ne vraćamo. Slike moraju biti u GIF ili JPEG formatu.

18. Na portalu eKvarner.info zabranjeno je: objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, objavljivanje, slanje i razmjena prenositi informacije za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika. 

19. Ako su slike i tekst prihvaćeni i postavljeni na stranicu, te poslovni subjekt je zadovoljan sa objavljenim, tada nije moguće tražiti nakon određenog vremena povrat novca.

20. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja te se smatra da su u svakom trenutku upoznati sa aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

21. Marketing eKvarner.info zadržava pravo odbijanja neprimjerene ponude oglašivača, bez objave razloga odbijanja.
 
22. Za sve usluge koje će eKvarner.info pružati korisniku, isti mora platiti  cijenu naznačenu u rubrici marketing, uvećanu za porez na dodanu vrijednost.
 
23. Uplata troškova za postavljanje reklamnih oglasa ili posebne ponude uplaćuje se na IBAN: HR1724020061100664154.
 
24. Sve moguće sporove ugovorne će strane uvijek rješavati sporazumno, a tek u krajnjem slučaju nadležan je sud u Pazinu.
 
25. Portal eKvarner.info odriče se odgovornosti za sve naknadne promijene na internetskim tražilicama.
 
26. Korisnik usluga obvezan je na odgovarajući način izvijestiti eistra.info o bilo kakvoj promjeni podataka odmah, a najkasnije u roku od trideset (30) dana od nastanka promjene.
 
27. Korisnik može koristeći administracijsko sučelje i svoje Pristupne podatke, samostalno, u bilo koje vrijeme, objavljivati novosti, dodavati i/ili mijenjati osnovne informacije, podstranice, tekstove i slike. 
 
28. Korisnik može prema želji pisanim putem zatražiti raskid Ugovora odnosno prestanak oglašavanja prije isteka Ugovora. Raskid Ugovora ne oslobađa Korisnika obveze plaćanja naručenih usluga. Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se