U Opatiji radionica izrade pusne lutke – pustice

NAKON POSLA
12.1.2018. 8:31:31

U Opatiji radionica izrade pusne lutke – pustice
Kulturno-umjetnička udruga AKT iz Opatije organizira zanimljivu radionicu u nadolazećem razdoblju, a o čemu se radi otkrili su u svom priopćenju za medije:

Unutar zime krije se 5. godišnje doba – pusno, karnevalsko vrijeme… Nakon što slavlje Božića nagovijesti ponovno Rođenje Sunca, a 3 zvijezde na Nebu poredaju se u Križ, započinje Nova godina! Ali dok Sunce opet zgrije obzor, dok se biomehanička smjesa elemenata sporo zagrijava, mi moramo potpomoći taj proces i dati mu vjetar u leđa, poduprijeti ga s obredima, našim energijama, glasnim zvucima… Nema predaje!

Kao i uvijek pa tako i sad i na vijeke vijekova, promjena je jedina konstanta pa stoga smo još i prošle godine promijenili tvrdokornu tradiciju kreacije pusta – muškolikog lika u kojeg ugrađujemo sve krivice iz prošle godine – i tako to ponavljamo iz ciklusa u ciklus i ništa se ne popravlja, već čak suprotno, naizgled se pogoršava. Prema tome, promijenili smo tradiciju i već uspostavili novu – mi imamo PUSTICU!!!

Sve je potrebno izvrnuti naglavačke, i pse i mačke!

Revolucija, evolucija, mjena mjesečeva, čišćenje… I tako dolazimo do žene – koja je sama po sebi kreacija i posjeduje po prirodi kreativnu energiju – u njoj se kreira novi život! Postoji li veća kreacija od stvaranja novog života?! Vjerojatno ne. A nije joj to ni priznato! Dok se muškarcu pripisuje krivica u „muškom" svijetu kojeg, tobože, on vodi… Nevjerojatno.

Mi nećemo utkivati krivice u ženskoliku lutku! Ne! Mi ćemo u našu pusticu ukomponirati svu dobrotu! Tako će nam ostati samo zlo, nakon spaljivanja drage pustice. Koliko god suludo i nelogično izgledalo, spalit ćemo svu dobrotu srca iz čiste ljubavi!

Zlo ne može opstati bez dobrog!

Radionica će se dogoditi pod vodsvom naše Nike Gvozden u MMC Slogi (prostor KUU Akta) u konobi na adresi Vladimira Nazora 2 u subotu 13. i nedjelju 14. siječnja od 12:00 do 19:00 h.

El presidente de la Udruga – monsinjor Karas će možda kuhati vegansku maneštru! Vi donesite sebe i ča još morete, npr. nekakav materijal poput boja, tkanina, špage, konca i alata i inštrumenata…

Radionica je potpuno besplatna i možete povesti cijelu familiju, posebno djecu da razvijaju kreativnost.
 
(l:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se