Razvijena aplikacija za posredovanje u prometu nekretnina

ČLANCI
18.5.2018. 9:24:44

Razvijena aplikacija za posredovanje u prometu nekretnina
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta razvilo je aplikaciju za zaprimanje zahtjeva i izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje posredovanja u prometu nekretnina i upis u Registar posrednika, kao i rješenja za upis u Imenik agenata.

Putem ove aplikacije može se uputiti zahtjev za izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina i upis u Registar posrednika i Imenik agenata. Aplikacija Vas vodi kroz cijeli postupak popunjavanja obrasca i prilaganje potrebne dokumentacije na jednostavan i efikasan  način.

Zahtjev za izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina i upis u Registar posrednika, koji podnosite putem ove aplikacije, zaprima se u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta na daljnji postupak koji završava donošenjem rješenja, ako su ispunjeni svi uvjeti, odnosno dostavljeni traženi dokazi  koji se odnose na podatak o temeljnom aktu društva, ugovor o radu na puno vrijeme s osobom koja je agent posredovanja u prometu nekretnina i ugovor o osiguranju s ovlaštenim osiguravajućim društvom za slučaj odgovornosti za štetu.
 
Rješenje doneseno povodom zahtjeva stranke se šalje na adresu iz zahtjeva. Nakon primitka rješenja možete početi obavljati Vašu  registriranu djelatnost. Rješenje se ujedno šalje i Hrvatskoj gospodarskoj komori koja će Vas upisati u Registar posrednika.

Isto tako, putem ove aplikacije možete uputiti zahtjev za upis u Imenik agenata. Da bi obavljali djelatnost agenta posredovanja u prometu nekretnina,  nakon polaganja stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina, potrebno je podnijeti zahtjev za izdavanje rješenja  za upis u Imenik agenata, ako su ispunjeni svi uvjeti, odnosno dostavljeni traženi dokazi o najmanje stečenoj srednjoj stručnoj spremi i položenom stručnom ispitu, o čemu će Vas kroz sve potrebne korake voditi aplikacija, a zahtjev će biti zaprimljen u Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta radi provođenja postupka nakon kojega ćete zaprimiti rješenje o upisu u Imenik agenata i biti upisani u Imenik  agenata pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.
 
Aplikaciji možete pristupiti preko poveznice: https://nekretnine.mingo.hr
 
(l:mingo.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se