Radionica govorničkih vještina

BIZZDOGAĐANJA
21.10.2019. 8:44:43

Radionica govorničkih vještina
Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s tvrtkom Maxfin d.o.o., organizira drugi ciklus radionica govorničkih vještina koje će se održavati tijekom osam tjedana, i to jednom tjedno (po tri ili četiri sata), svakog utorka, počevši od 29. listopada od 14 sati u Županijskoj komori Rijeka, na adresi Bulevar oslobođenja 23.

Umijeće izražavanja i dobra retorika pridonose samopouzdanju, dok manjak odaje nesigurnost. Na radionicama će se analizirati individualne situacije stresa i treme koje su kod svakoga različite, radit će se na savladavanju straha, obrađivat će se teme planiranja vremena (time management) koja je također povezana s komunikacijom i učiti tumačiti i razumjeti ponašanje i govor tijela svog sugovornika.

Program radionica:

  1. Trening – otklanjanja pogrešaka u govoru (analiza i odvikavanje od poštapalica, neartikuliranih glasova kao aaaaa, eeee, i drugih ometajućih zvukova i dijelova rečenica koje to nisu). Učimo govoriti jasno i prilagoditi glasnoću prostoru.
  2. Trening – analiza izražavanja (struktura rečenice; mnogi slažu preduge, nejasne i nelogične rečenice, ubacuju previše detalja i gube se, što je glavni uzrok nesporazuma i nerazumijevanja). Učimo slagati kratke, jasne i logične rečenice, definiramo vlastiti način izražavanja.
  3. Trening – učimo slagati priču uz prilagođenu mimiku i gestikulaciju; analiziramo govor tijela.
  4. Trening – svemu naučenom dodajemo složeniju gestikulaciju i učimo na pravim mjestima naglašavati riječi (s dobrom intonacijom izlaganje se može koncentrirano pratiti i nije dosadno).
  5. Trening – argumentiranje; vrlo zahtjevna disciplina za koju je potrebno pravo umijeće govorništva. Nije svejedno kako argumentiramo, postoje pravila koja mnogima nisu poznata. Lako se savladaju i mogu se uvježbati.
  6. Trening – savladavanje stresa i treme, rješavanje agresivnog nastupa (mnogi toga nisu svjesni), slobodan govor uz natuknice (javno obraćanje i slobodan govor, a to nije čitanje).
  7. Trening – slaganje prezentacija i izlaganje s predloška iza govornika na monitoru. Većina zatrpa slajd s previše teksta, čime se gubi izvorna poruka.
  8. Trening – jačanje samopouzdanja, javni nastup, rad s medijima, kretanje na pozornici i rad mikrofonom.
Radionice se sastoje od kraćega teorijskog i duljeg praktičnog dijela, gdje se naučeno primjenjuje i vježba pred kamerom, kako bi polaznici stekli dojam kako ih njihovi sugovornici / publika vide i doživljavaju. Slijedi zajednička analiza, zatim ispravak pogrešaka i tijekom narednog tjedna do sljedeće radionice imaju vremena naučeno uvježbati. Na sljedećem treningu ide se korak dalje i tako dodaje svakoga tjedna po jedna vještina, koja se opet narednog tjedna uvježbava i tako osam tjedana zaredom. Vježbanje u tjednu ne zahtijeva dodatno vrijeme jer se primjenjuje tijekom svakodnevne komunikacije.

Predavačica Alex Tesin prevoditeljica je i komunikacijska trenerica. Uz bogato iskustvo još od devedesetih, u proteklom je desetljeću održala više od 700 treninga radeći s različitim strukama.

Radionica se istog sadržaja održala na proljeće ove godine u Županijskoj komori Rijeka i svih devetoro polaznika imali su samo riječi hvale za sadržaj i predavača. Posebno su naglasili pragmatičnost predavanja i vježbi te su ocijenili predavača i sadržaj ocjenom izvrstan.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca do 26. listopada.

Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje s popustom za članice koja se plaća poduzeću Max-fin d.o.o., Neznane junakinje 1, Mbr: 0161667, OIB 44524358094. Plaćanje realizirati u korist žiro računa poduzeća Max-fin d.o.o. IBAN br. HR3924020061100065559 kod Erste&Steiermarkische Bank dd Rijeka u tjednu nakon održavanja prve radionice, što znači da ako nakon održane prve radionice ne želite prisustvovati ostalim radionicama, ne morate platiti navedeni iznos: 2.800,00 kn + PDV, opis plaćanja: seminar HGK + ime i prezime sudionika ili naziv poduzeća uplatitelja.
 
Broj sudionika ograničen je na 12.
 
(l:hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se