Prijavite se na fotografski natječaj "Europa u mojoj regiji"

ČLANCI
7.6.2018. 8:46:29

Prijavite se na fotografski natječaj  Europa u mojoj regiji
Uskočite na fotografski natječaj #EUinmyRegion

Uočite projekte financirane iz EU-a, fotografirajte ih i pošaljite svoje najbolje uratke! 
Snimite dvije fotografije: jednu koja prikazuje projekt i drugu koja prikazuje ploču s informacijama o financiranju EU-a. Budite kreativni! Učitajte obje fotografije na platformu.

Pobjedničkih 30 fotografija bit će dio putujuće izložbe po Europi!

Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2018. u 23:59.

Fotografski natječaj - Pravila

Tema natječaja

Glavna uprava Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku poziva vas na sudjelovanje u fotografskom natječaju „Europa u mojoj regiji”, čiji je cilj prikazati projekte iz svih dijelova Europe koje financira EU.

Kako se prijaviti

Sudionici se na natječaj „Europa u mojoj regiji” mogu prijaviti tako da svoje fotografije učitaju ovdje.

Uvjeti za sudjelovanje

Bilo koja osoba s prebivalištem u EU-u ili zemlji kandidatkinji (Albanija, Bosna i Hercegovina, bivša jugoslavenska Republika Makedonija, Kosovo1, Crna Gora, Srbija i Turska) ispunjava uvjete za sudjelovanje.
Zaposlenici i članovi uže obitelji zaposlenika promotora ili njegova roditelja, podružnice ili povezanih društava ili bilo koja druga osoba povezana s ovim natječajem isključena je iz sudjelovanja. Vidjeti točku 4. Uvjeta.

Sudionici moraju imati najmanje 18 godina.

Sve prijave bit će pomno pregledane.

Predaja fotografija

Svaka fotografija koja prikazuje projekt koji financira EU unutar države članice Europske unije ili jedne od zemalja kandidatkinja ili potencijalnih zemalja kandidatkinja ispunjava uvjete za sudjelovanje.

Sudionici mogu predati koliko god parova fotografija žele.

Svaka prijava mora se sastojati od dvije fotografije: jedne projekta koji je sufinancirao EU i druge na kojoj se prikazuje ploča s informacijama (plakat, plaketa, zastava EU-a itd.). Svaka fotografija mora imati jasan naziv (ime sudionika, vrsta projekta, grad, zemlja u kojoj se projekt nalazi), primjerice:
  • Ivan Horvat_škola_Zagreb_HR_Fotografija projekta
  • Ivan Horvat_škola_Zagreb_HR_Ploča EU-a

Dopušteni su kolaži, odnosno fotografije projekta koji financira EU u obliku kolekcije (dvije ili više samostalnih fotografija zanimljivo postavljenih jedna do druge).

Kompozitne fotografije nisu dopuštene: kompozitne fotografije sadržavaju zasebne fotografije koje su kombinirane kako bi činile jednu, čime se mijenja značenje izvornika.

Fotografije je moguće mijenjati i dopuštena je upotreba filtera. Bit će prihvaćene fotografije snimljene s pomoću različitih metoda (tj. duga ekspozicija, slaganje) te efekata ugrađenih u fotoaparat.

Fotografije koje su uvredljive, pogrdne ili nepristojne te na kojima se otkrivaju nepotrebne osobne informacije bit će odbijene.

Fotografije s vodenim žigovima autorskog prava bit će odbijene: međutim, fotografije na kojima se pojavljuju samo datumi ili naslov bit će prihvaćene.

Autorsko pravo

Sve fotografije moraju biti izvorno djelo, a sudionik mora bili jedini vlasnik autorskog prava ili osoba na koju je to pravo preneseno.

Sudjelovanjem na natječaju sudionici u potpunosti zadržavaju autorsko pravo nad svojim fotografijama. Međutim, sudionici također prihvaćaju pravne odredbe Gleama. Sudionici također Europskoj komisiji ustupaju pravo na objavu i izlaganje predanih fotografija. 
Za to neće dobiti naknadu od Europske komisije.

Sudionici moraju dobiti pisani pristanak od svih osoba starih 18 godina ili starijih, a koje je moguće identificirati na fotografiji. Sudionici koji fotografiraju osobu mlađu od 18 godina moraju dobiti pisani pristanak roditelja/skrbnika te maloljetne osobe. 
Odgovornost je sudionika dobiti potrebni pristanak. Sudionici moraju zadržati sve obrasce s pristancima jer bi se od njih mogao zatražiti dokaz o dobivanju pristanka. 

Sudionici bi trebali zadržati izvornu digitalnu datoteku/negativ svoje fotografije jer bi se od njih mogao zatražiti dokaz o vlasništvu nad fotografijom te pružanje fotografije promotoru u najvećoj mogućoj rezoluciji.

Pregled

Sve fotografije bit će provjerene kako bi se utvrdilo da zadovoljavaju pravila natječaja prije nego što budu odobrene za objavu u galeriji. U galeriju će biti dodane samo fotografije koje prikazuju projekt (u Gleamovoj galeriji neće se prikazivati fotografije s pločom s informacijama). No pobjedničke fotografije koje će biti predstavljene na izložbi bit će popraćene fotografijama s pločom s informacijama).

Razdoblje prijave fotografija

Fotografije je moguće prijaviti u bilo kojem trenutku između 23. travnja i 31. kolovoza 2018., 23:59, srednjoeuropsko ljetno vrijeme.

Odabir pobjednika

Žiri sastavljen od troje stručnjaka za fotografiju ili društvene medije odabrat će 30 pobjednika.

Glasovi: 

Glasovanje započinje 23. travnja, a završava 31. kolovoza, Nema ograničenja glasova po osobi.

Broj glasova bit će važan kriterij odabira za žiri.

Odabir žirija: Žiri sastavljen od fotografa i stručnjaka za društvene mreže odabrat će 30 pobjedničkih fotografija

Odluka žirija bit će konačna i neće biti obrazložena. Na kraju razdoblja odabira 30 pobjednika bit će obaviješteno porukom e-pošte. Svaka fotografija koja uđe u završni odabir trebala bi biti dostupna u visokoj rezoluciji. U suprotnome će biti diskvalificirana.

Varanje

Natječite se pošteno i poštujte ostale sudionike. Svaki sudionik za kojeg postoji razumna sumnja da vara, uključujući, ali ne ograničeno na nepošteno stjecanje glasova, bit će diskvalificiran iz natječaja i njegove/njezine fotografije bit će uklonjene.

Ta odluka neće biti obrazložena.

Nagrade

Odabranih 30 fotografija bit će izloženo na fotografskoj izložbi koja će putovati diljem Europe te će dobiti publicitet putem kanala Europske unije (internetska stranica, društveni mediji)

Prihvaćanje pravila natječaja

Sudjelovanjem u ovom fotografskom natječaju sudionici prihvaćaju pravila natječaja, uključujući jamstva za autorsko pravo fotografija.
 
Uvjete fotografskog natječaja pronađite na sljedećoj poveznici:Uvjeti.
 
(l:ec.europa.eu)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se