Predavanje u Poslovnom kutku: Kako se pripremiti za mirovinu? Dobrovoljna mirovinska štednja

ČLANCI
10.6.2019. 9:10:46

Predavanje u Poslovnom kutku: Kako se pripremiti za mirovinu? Dobrovoljna mirovinska štednja
U utorak 11. lipnja u 18:30 h u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka Goran Katušić, voditelj prodaje u Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima dd, održat će izlaganje  "Financijska pismenost za građane: Kako se pripremiti za mirovinu? Dobrovoljna mirovinska štednja".

Riječ je o edukativnom predavanju za građane s ciljem informiranja o mirovinskom sustavu u RH s naglaskom na prednostima dobrovoljne mirovinske štednje, odnosno o potrebi štednje za mirovinu od najranije životne dobi.

Procjenjuje se da nam u mirovini treba 70% trenutne plaće za život, a dobit ćemo manje od 50%. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine udio osoba starijih od 65 godina u Hrvatskoj je 17,7%.  Očekivana reakcija na demografsko starenje su odgovorni pojedinci koji će si putem dodatne privatne štednje osigurati bolji životni standard u budućnosti.
 
U trećem stupu mirovinskog sustava građani imaju potpunu slobodu odlučivanja o tome hoće li se osigurati ili ne, mogućnost osiguranja u dva ili više dobrovoljnih mirovinskih fondova, mogućnost izbora mirovinskog programa, veću slobodu odlučivanja o imovini u koju će se investirati doprinosi te šire mogućnosti ugovaranja vrste i oblika mirovine. Niska razina financijske pismenosti dovodi do podcijenjenosti dobrovoljne mirovinske štednje iako je riječ o vrlo povoljnom štedno-ulagačkom proizvodu.
 
(l:gkr.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se