Ovog vikenda besplatno predavanje: Lov na kozmičke zvijeri

ČLANCI
25.10.2019. 8:46:50

Ovog vikenda besplatno predavanje: Lov na kozmičke zvijeri
U novootvorenom Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centru u subotu, 26. listopada u 18 sati održava se drugo popularno-znanstveno predavanje LOV NA KOZMIČKE ZVIJERI.

Predavanje će održati Lana Ceraj, astrofizičarka zaposlena na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kroz predavanje će otkriti što su to aktivne galaktičke jezgre i zašto ih se ponekad u službenoj literaturi naziva i kozmičkim zvijerima. Naučit će se na koji način «lovimo» te kozmičke zvijeri te kako one mogu utjecati na razvoj galaksija u kojima se nalaze kroz povijest svemira.

Lana Ceraj radi kao asistentica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se istraživačkim radom u području astrofizike na temu razvoja udaljenih galaksija opaženih u radio području elektromagnetskog spektra. Rado drži popularno-znanstvena predavanja iz astronomije i astrofizike u osnovnim i srednjim školama, muzejima i ostalim institucijama.            

Ulaz na predavanje je slobodan.
 
(l:opatija.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se