Festival žlahtine 30.06. - 01.07.

NAKON POSLA
11.6.2018. 9:11:06

Festival žlahtine 30.06. - 01.07.
Dvodnevni Festival žlahtine čine dan otvorenih podruma vrbničkih vinarija te obilježavanje tradicionalnog blagdana Razgona. Razgon je pastirski običaj iz davnina koji se slavi prve nedjelje po blagdanu Sv. Petra i Pavla, a obilježava završetak perioda mužnje ovaca i njihovo puštanje na slobodnu ispašu.
 
Za ovu prigodu organizira se radionica filcanja vune, a brojnim štandovima posjetitelji će moći kušati i kupiti otočne proizvode – vino, maslinovo ulje, sir, tjesteninu, med i mirisno bilje.

Po treći put i ove godine u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom organizirati će se i 3. izložba krčke ovce na kojoj će se degustirati lokalni ovčji proizvodi te organizirati natjecanje u striži ovaca. 

"Popi i pojedi" zajednički je nazivnik za manifestacije kojima se promoviraju autohtone vrijednosti u proizvodnji i pripremi hrane i proizvoda od vinove loze uz pripadajuće običaje te lokalne folklorne i muzičke izraze. Program je namijenjen otočanima, te domaćim i stranim gostima koji tijekom turističke sezone borave na Kvarneru, a organizator posjetiteljima omogućuje uživanje u tradicionalnim jelima i nadaleko poznatoj sorti vina, Vrbničkoj žlahtini.
 
 
Petak 30.06.
DAN OTVORENOG PODRUMA VINARIJE PAVLOMIR
- Od 17:00 do 20:00 sat - vinarija Pavlomir, Novi vinodolski

Subota 01.07.
DAN OTVORENIH PODRUMA VRBNIČKIH VINARIJA 
- Od 17:00 do 20:00 sati
  • Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Namori 2
  • Kuća vina Ivan Katunar, Braće Trinajstić 3
  • Poljoprivredna zadruga Gospoja - Toljanić, Sv. Nedija bb 
  • Vinarija Nada, Zagradi bb
Nedjelja 02.07.
RAZGON
Od 18:00 sati - Trg Škujica 
- 2. Izložba krčke ovce
(ocjena, razgledavanje, natjecanje u striži, dodjela priznanja) 
- radionica filcanja vune Udruge «Ruta» iz Cres 
- mali sajam autohtonih proizvoda 

Izlagači: OPG Magriž – Kornić, Sirana Hlam – Punat, Mini sirana Gašić – Gašić, Socijalna zadruga „Put" – Rijeka, Domaća radinost „Stela&Boky" – Viškovo, OPG Ivana Prah – Krk, OPG Nedjeljka Jurin – Lovran, Jasna Suveniri – Omišalj
20:45 sati - nastup folklornog društva VKD "Frankopan” 
21:00 sat - muzika uz trio „Šajeta"
 
(l:krk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se