Edukacija o primjeni Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika

BIZZDOGAĐANJA
11.6.2019. 9:33:14

Edukacija o primjeni Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika
U HGK – Županijskoj komori Rijeka u petak, 14. lipnja, u 14 sati održat će se edukacija o primjeni Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika. Predviđeno je trajanje do 17 sati.

Edukaciju organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Ured za sprječavanje pranja novca povodom objave Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika (Narodne novine 53/19), kako bi što veći broj pravnih subjekata pravodobno i na pravilan način unio podatke o stvarnom vlasniku u Registar.

Edukacija će se održati putem multimedijskog sustava Ministarstva financija.

Novi Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma predviđa uspostavu Registra stvarnih vlasnika koji će operativno voditi Financijska agencija (FINA).

Pozivaju se pravni subjekti i upravitelji trustova da se detaljno upoznaju s obvezama propisanima Zakonom i Pravilnikom u vezi s načinom i rokovima upisa podataka o stvarnom vlasniku u Registar.

Obvezna je prijava putem online obrasca do 13. lipnja.

Više informacija pronađite ovdje.
 
(l:hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se