Besplatna radionica: Priprema za prijenos poslovanja s osnivača na nasljednika

NOVOSTI
24.10.2019. 8:56:33

Besplatna radionica: Priprema za prijenos poslovanja s osnivača na nasljednika
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva na radionicu Priprema-pozor-prijenos koja će se održati 08. studenog u STEP RI s početkom u 10:00 h.

Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Naime, gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se – na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta. U razvijenim europskim zemljama koje imaju dugu tradiciju poduzetništva visoko je razvijena svijest o složenosti prijenosa poslovanja. S druge strane, u Hrvatskoj, prema rezultatima Business Transfer Barometar istraživanja 5.300 poduzeća s oko 57.000 zaposlenih predstavljaju posebno rizičnu skupinu čiji vlasnici ne poduzimaju potrebne korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja i nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa.

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća / obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Tijekom radionice bit će govora o sljedećim temama:

  • Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
  • Koga uključiti u pripremu za prijenos poslovanja?
  • Uloga vlasnika, nasljednika i radnika u prijenosu poslovanja
  • Kako se pripremiti za prijenos poslovanja?
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen.
 
Vrijeme i mjesto održavanja: 08. studenog (10-13 h), STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu

Rok za prijavu: 07. studenoga do 12 h ili do popunjavanja mjesta.
 

Radionica je organizirana u sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja* i namijenjena je vlasnicima mikro i malih poduzeća.

Predavačica Ana Janežić  diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, nakon čega je radila kao računovođa u privatnom sektoru. Od 2016. godine zaposlena je kao poslovna savjetnica u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci s velikim praktičnim iskustvom iz područja financija i knjigovodstva prikupljenom u različitim djelatnostima. Iza sebe ima niz održanih edukacija čiji je osnovni cilj poboljšanje financijske pismenosti samih poduzetnika.

*Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja je manifestacija koju od 04. do 08. studenoga 2019., u suradnji s partnerskim institucijama u cijeloj Hrvatskoj organizira CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva. Cilj Tjedna je potaknuti vlasnike malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja. Tijekom Tjedna u nekoliko gradova u Hrvatskoj održavaju se besplatne radionice, predavanja i savjetovanja za poduzetnike na temu prijenosa poslovanja. Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja inspiriran je Tjednom prijenosa poslovanja, koji se uspješno organizira u Belgiji od 2011. godine i predstavlja dobru praksu EU u jačanju svijesti poduzetnika o prijenosu poslovanja.
 
U sklopu Tjedna, 06. studenog 2019. u Zagrebu održava se konferencija Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja. Više informacija: www.biznis-transfer.hr
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se