Besplatna edukacija: Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj

BIZZDOGAĐANJA
18.10.2019. 9:16:07

Besplatna edukacija: Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj
HGK – Komora Zagreb, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom, organizira predavanje u sklopu sjednice Gospodarskog vijeća u proširenom sazivu, Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj. Sjednica i predavanje održati će se u četvrtak, 24. listopada, u 11 sati, na adresi Draškovićeva 25.

Cilj je detaljnije upoznati poduzetnike s ekonomskim koristima i troškovima uvođenja eura, objasniti postupak uvođenja eura te potrebne aktivnosti, uključujući ekonomsku politiku Vlade RH i HNB-a u razdoblju pripreme i nakon uvođenja eura.

Prema ocjenama HNB-a i Vlade RH, koristi uvođenja eura imaju u načelu trajan karakter i znatno su veće od troškova koji su uglavnom jednokratni i mali. U tom smislu pozitivni učinci uvođenja eura odnosit će se i na poslovanje gospodarskih subjekata. Najveće koristi za gospodarstvo trebale bi biti uklanjanje valutnog rizika u poslovanju, smanjenje troškova zaduživanja, smanjenje transakcijskih troškova te povećanje međunarodne razmjene i ulaganja.
 
Istodobno se većina troškova uvođenja eura odnosi na institucionalne troškove, dok bi najveći troškovi za gospodarstvo trebali biti oni koji se odnose na prilagodbe u gotovinskom poslovanju i platnom prometu, odnosno na pravne, računovodstvene i informatičke pripreme za uvođenje eura.

Prijave se zaprimaju do srijede, 23. listopada.
 
 
(l:hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se